Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından akademisyen, öğretmen, öğrenci, eğitim teknoloğu ve teknoloji sağlayıcıların fikir ve tecrübelerin paylaşılması amacıyla 4-5 kasım 2016 tarihleri arasında Ankara’da “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2016” düzenlenecektir.

15 Mayıs 2016 tarihinden itibaren fatihprojesietz.meb.gov.tr internet adresinden bildiri özetleri yüklenebilmektedir.

Bu yıl ikincisi yapılan zirve ile aşağıdaki konu başlıkları çerçevesinde, Türkiye’de eğitim teknolojileri alanında yapılacak olan yeni araştırmalara yön, vermek, paydaşların eğitim teknolojileri alanında yaptığı iyi örnekleri birbiriyle paylaşımını sağlamak ve Eğitimde FATİH Projesi’ne bilimsel bir katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

KONU BASLIKLARI

1. Kodlama Kod Eğitimi
  2. Geleceğin Teknolojk Sınıfları
  3. Oyun Tabanlı Öğrenme
  4. Eğitimde Mobil öğrenme
  5. e-Içerik Oluşturma/e-İçerik Oluşturma Araçları
  6. Üç Boyutlu Teknolojiler
  7. Eğitimde Bilinçli ve Güvenli Internet Kullanımı
  8. Eğitimde Etkin ET (Etkileşimli Tahta) Kullanımı
  9. Eğitimde Engelsiz Bilişim
  10. Özel öğretim Okulları’nda Teknoloji Kullanımı
  11. STEM
  12. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
  13. Robotik
  14. Teknoloji Destekli Öğretmen Mesleki Gelişimi
  15. Öğrenci Uzaktan Eğitim
  16. Öğrenci Merkezli Eğitimde Teknoloji Destekli Başarılı Uygulamalar
Yücel TEKİNFatih Projesi – Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2016 Bildiri Kayıtları Başlamıştır.